Nieuwe Koning

14-01-2015 10:08

Nieuwe Koning bij Kon. Edele Handboog Waterschei

door Tonino Di Pietrantonio

 

GENK - Het jaarlijkse traditionele Koningschieting boogschieten op de liggende wip vond plaats op zaterdag 10 januari. Ieracitano Marcello schoot zich al in de derde ronde tot Koning.

Voor de beker van de Prins duurde het iets langer om uit te maken wie er Prins werd. Na twee ronden mochten Stulens Jaak en Elidio Colonna verder kampen en na achttien pijlen kon Stulens Jaak zich tot nieuwe Prins schieten.

Voor de wisselbeker mochten na de eerste ronde Tom Was en Pelgrims Paula verder uitmaken wie de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Na twee rondes werd Tom Was de winnaar van de wisselbeker.

 

Er wordt geschoten op 18 meter indoor, er komt slechts één blok in de wip die men er moet afschieten (bij gewone wedstrijden staat de wip vol,36 blokjes). Ieder club schiet binnen eigen vereniging voor de koning, die mag dan de club vertegenwoordigen op de nationale koningschieting. Diegene die zich 3 jaar achter elkaar koning schiet, mag zich Keizer noemen. Koning is de hoofdprijs, prins is voor de tweede plaats en de wisselbeker is voor de derde plaats.

 

De Koninklijke Edele Handboog uit Waterschei mocht afgelopen jaar nog hun 90-jarig bestaan vieren. Het gaat de boogschuttersclub momenteel voor de wind, door de toch wel stijgende interesse van de jeugd om aan boogschieten te doen. Het afgelopen jaar werden dan ook een achttal nieuwe junioren ingeschreven. Bij de vereniging zijn er momenteel 34 actieve leden.