Waarom boogschieten?

26-10-2013 19:35

 

Waarom zou je gaan boogschieten?

Gewoon, omdat je van een uitdaging houdt en boogschieten een toffe bezigheid is. Het gevoel van helemaal alleen met zo’n boog en de elementen van de natuur om je heen. Het moment van aanleggen, richten, loslaten….. Het heeft allemaal met spanning te maken…. een gezonde lichamelijke spanning. Je kunt een ander nooit de schuld geven als er iets fout gaat….. Je doet het immers zelf!

Is boogschieten een dure sport?

Neen, in vergelijking met andere sporten is het boogschieten een goedkope sport. De aanschaf van een boog maak je natuurlijk zelf zo duur als je eigen budget kan dragen. Aan de beginnende schutter raden we aan om niet direct een eigen boog te kopen, gezien de grote verscheidenheid aan bogen het niet evident is om de gepaste boog te vinden. 

Op de club beschikken wij over de nodige bogen en pijlen. Dit materiaal is perfect geschikt om de nodige basistechnieken aan te leren, en kan een tijdje gebruikt worden door de aspirant boogschutters.

Vanaf welke leeftijd mag je boogschieten?

Vanaf 8 jaar is ideaal, maar afhankelijk van het kind zou het ook al eerder kunnen.

Het gaat bij de sport om veiligheid en het kind moet wel kunnen snappen waarom het op een gegeven moment aangesproken wordt op onveilig gedrag.

Mogen meisjes of vrouwen ook schieten?

Jazeker, er zijn veel verenigingen waar vele meisjes / vrouwen fanatiek mee schieten. Het heeft namelijk niet veel met kracht te maken maar meer met concentratie. Zit je goed in je vel en kun je je lekker afsluiten van je omgeving, dan wordt je vast en zeker een heel goede boogschutter.

Is boogschieten geschikt voor iedereen?

Boogschieten is een sport die kan beoefend worden door kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar tot .... jaar, zowel door dames als heren. Boogschieten kun je onder bijna alle omstandigheden beoefenen, zelfs personen met fysieke of visuele beperkingen kunnen  boogschieten. Meer informatie hierover vind je op de website van GSport Vlaanderen.