Welk materiaal ?

29-10-2013 16:08

Op de club beschikken wij over de nodige bogen en pijlen. Dit materiaal is merendeel reeds gebruikt materiaal, maar nog perfect voor de basis technieken aan te leren. Aangezien het voor een beginnend schutter vrijwel onmogelijk is, om uit de groote verscheidenheid van bogen zijn perfecte boog te vinden, raden wij dan ook aan om niet direct een boog te kopen. In de club zal uit de collectie clubbogen door de trainers een geschikte boog gezocht worden. Deze boog wordt dan tijdelijk enkel door de beginnende schutter gebruikt en op zijn profiel aangepast.

Waarom gaat men best over naar eigen materiaal?

Als club is het echt onmogelijk om ieder lid van materiaal te voorzien. Het grote voordeel van eigen pijl en boog is dat het materiaal volledig kan afgesteld worden aan de eigenaar van de boog. Ook zal een schutter die eigen materiaal heeft meer gemotiveerd zijn om zijn sport te beoefenen.

Hoe gaan we best te werk bij het aankopen van eigen materiaal?

Het allerbelangrijkste is dat je het juiste materiaal aankoopt voor de juiste prijs!!! Zo kan je al een nieuwe boog aanschaffen vanaf ongeveer 250 €. De aanschaf van een boog maak je natuurlijk zelf zo duur als je eigen budget kan dragen. Het is logisch dat wanneer je eigen materiaal wilt aanschaffen dat je met een hoop vragen zit. Stel die gerust aan je trainer, hij zal je wegwijs maken hoe je tewerk moet gaan.

Als een schutter na een aantal trainingen een bepaald idee heeft gekregen over deze sport en hij denkt dat dit zijn juiste keuze is, dan is het aangewezen om zijn motivatie nog meer op te drijven door over te gaan naar de aankoop van eigen materiaal.

Wat moet ik zo al aankopen als het zover is?

Als eerste een boog die op jou maat is gemaakt. Wanneer het dan eindelijk zover is, spreek dan af met de trainer om u eventueel te laten begeleiden. Men zal in de winkel dan sneller geneigd zijn om met degelijk, betaalbaar materiaal op de proppen te komen omdat meestal de trainer daar ook gekend is. Ga zoveel mogelijk naar dezelfde winkel. De winkelier begint je dan ook beter te leren kennen en zal je efficiënter begeleiden. De clubtrainers bezitten meer informatie dan techniek alleen, zij kunnen u op verschillende vlakken over boogschieten te woord staan.